Vecka 36

Det är första gången jag läser en bok av Sofie Sarenbrant och jag skulle egentligen börja med Tiggaren men då den var utlånad blev det Vecka 36 istället.

Familjerna Winter och Malm är på semester tillsammans i det lilla fiskeläget Brantevik och det är i slutet av säsongen. Deras sista kväll bestämmer de sig för att avsluta på den lokala hamnkrogen. Både Johanna och Agnes är gravida och inom några veckor kommer de att vara mammor. Men semestern har inte varit så avkopplande som de hade hoppats på och det regniga vädret har också bidragit till att stämningen inte är tipptopp. Agnes väljer att gå hem tidigare och först på morgonen när de vaknar upptäcker de att Agnes är borta.  Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media jobbar på var sitt håll för att lösa gåtan. Tiden går och det får en oväntad vändning när en kvinna hittas död på en strand.

Lättsamt skrivet, bra dramatik som tar handlingen framåt. En positiv läsupplevelse och jag läste uppföljaren direkt. Men det blir ett annat inlägg. Boken får 4 av 5 i betyg.

En reaktion på ”Vecka 36

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s