Sjuka själar

Har precis läst klart Sjuka själar av Kristina Ohlsson. Gillade ju skarpt hennes böcker om Martin Benner så jag har längtat att läsa något mer utav henne.

Lukas går sista året på gymnasiet och bara några dagar innan studenten blir han kidnappad. Han hittas medvetslöst tre veckor senare men ingen förstår vad som har hänt. Inte ens han själv då förlorat minnet. Det enda man vet är att två personer har försvunnit på samma sätt men han är den enda som har kommit tillbaka. 

Tio år har gått och Lukas är fortfarande mycket påverkad av det som hände och framför allt av minnesförlusten. Hans granne Fanny var en av dem som försvann och hennes pappa har svårt att hantera ovissheten. Och alla känslor kommer upp till ytan igen då Lukas återvänder till sitt föräldrahem. 

Samtidigt flyttar Anna och David in i den gamla prästgården och ska börja sitt nya liv. Men huset väcker stark oro hos Anna och när hon hittar ett järnkors nedgrävt i trädgården förstår hon att det finns någon som vill dem mycket illa. Och när ett träd börjar brinna är det uppenbart eftersom samma sak hände för Lukas och Fanny. 

En bra bok som man snabbt kommer in i och det händer något hela tiden. Kristina Ohlsson levererar igen. Boken får 4 av 5. En femma om slutet hade varit lite annorlunda. 

En reaktion på ”Sjuka själar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s