Marcoeffekten

Jag har precis avslutat femte delen i kriminalserien om Avdelning Q. Återigen får man följa Carl Mørck samt hans två medarbetare Assad och Rose i spetsen. 

Man får läsa om Marco, en 15-årig kille som är styrd av sin farbror Zola. Under hela uppväxten tvingas Marco och de andra i klanen tigga och stjäla för Zola. När det går upp för Marco att Zola vill lemlästa honom för att kunna dra in mer pengar flyr han. Av en slump får han reda på en hemlighet som Zola vill förhindra från att komma ut. Det blir en flykt på liv och död och Marco försöker lämna sitt förflutna och få en ny chans i livet. Men det är inte bara Zola och hans familj som vill döda honom utan även en tredje part. Carl Mørck, Marcos och Zolas vägar korsas och en ledtråd leder till en annan. Allt i från organisationen om tiggeriet, en stor förskingringshärva och mord. 

Handlingen verkade lovande men det tog lång tid att komma in i boken för mig. Sen hade jag nog velat få reda på mer privata saker om Carl, Assad och hans skadade kollega Hardy. I slutet blev det lite bättre fart men det blir inte mer än en svag trea denna gång. Hoppas på att nästa bok i serien är mer läsvärd.  

 

En reaktion på ”Marcoeffekten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s