En gåtfull vänskap

En gåtfull vänskap av Yoko Ogawa var en bok jag valde till bokcirkeln. Det är första gången jag läser en bok av en japansk författare.

En gåtfull vänskap handlar om en ung kvinna som börjar arbeta som hemhjälp åt en äldre matematikprofessor. Mannen som kallas Doktorn i boken råkade ut för en bilolycka 1975 och har efter det fått svårt med närminnet. Han minns bara de senaste 80 minuterna vilket gör att han blir påmind varje dag om sin olycka. Han skriver små minneslappar till sig själv som han fäster på sina kläder. Allt ifrån olyckan, saker att göra och personer som är i hans närhet. Han är extra förtjust i hushållerskans son som kallas för Roten. En vänskap växer fram mellan dem genom gemensamma intresset för baseboll samt att Doktorn introducerar dem i matematikens och siffrornas värld.

Det händer inte så mycket egentligen men gillar den ändå på något sätt. En lättläst och annorlunda historia om vänskap och att se världen genom primtal, talföljder och formler. Den får 3 av 5 i betyg. DSC02609

En reaktion på ”En gåtfull vänskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s