Det lilla bageriet på strandpromenaden

Efter att ha läst en ganska tung tegelsten ville jag läsa något lättare och hoppades på att Jenny Colgans bok Det lilla bageriet på strandpromenaden skulle passa. Och mycket riktigt, en lättläst och väldigt mysig bok om att början om när man har nått botten.

Polly hade allt: arbete, fin lägenhet och pojkvän men en konkurs sätter stopp för det till synes trygga livet. Hon flyttar tillfälligt från storstaden till en fiskeby och hyr ett rum ovanpå ett nedlagt bageri. Där tar hon upp sitt största intresse: bakning. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd och hon får några nya vänner. Men det är inte alla som gillar henne. Mrs Manse är Pollys bittra hyresvärd och driver byns bageri och hon känner sig hotad när fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att försöka satsa på sitt intresse lyckas Polly ändå ta några steg framåt. Med fiskaren Tarnie, biodlaren Huckle, hans rike vän Reuben och bästa vännen Kerensa börjar hon sitt nya liv i den lilla fiskebyn.

Boken får 4 av 5 i betyg. En mysig och härlig bok där man fort tar sig framåt samtidigt som man får ta del av det hårda livet i en liten by som håller på att dö ut. Och roligt att hon bjuder på alla recept som bakas i boken. Jag kommer definitivt läsa fler böcker av Jenny Colgan då chick lit verkar passa just nu.

En reaktion på ”Det lilla bageriet på strandpromenaden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s