Sommardöden

Innan jag åkte på semester fyndade jag några pocketböcker på Gengåvan, bland annat från serien om Malin Fors. Sommardöden är den andra boken skriven av Mons Kallentoft. 

Det är sommar och värmen och hettan tycks inte ta slut i Linköping. En dag hittas en ung tjej naken irrandes i en park. Hon minns inget om hur hon kom dit eller hur hon fick sina skador på kroppen. Malin jobbar tillsammans med Zacharias aka Zeke och ganska snart hittas en tjej till med liknande skador men tyvärr nedgrävd och död. De följer vissa spår men det leder ingenstans. Samma som i första boken får man följa med den dödes ande och dess tankar och hur den försöker få omgivningen att komma åt rätt håll. Malin och Zeke jobbar mot tiden och när ytterligare en tjej mördas ökar paniken. Malin kämpar även med sina känslor privat och när de krockar med hennes arbete blir det tufft. 

Även denna bok tar upp hemska saker som har hänt i barndomen och hur det påverkar ens val i livet. 

Temat är inget trevligt men boken är spännande och lättläst. En bra strandbok helt enkelt. Boken får 4 av 5. Som sagt, har fler böcker som väntar på att bli lästa från samma serie och har en känsla av att det kommer ske i sommar.  

 

En reaktion på ”Sommardöden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s