Midvinterblod

Innan jag gick på semester lånade jag Jordstorm av Mons Kallentoft fast det visade sig vara den femte i serien om Malin Fors. Tänkte att det kan ju vara bra att läsa från början om möjligt och hittade den första som e-bok. Mons Kallentoft är en ny författare för mig och Midvinterblod lästes ut på en lugn dag som midsommardagen.

Boken utspelar sig i Linköpingsområdet och det är en riktig vargavinter. En man hittas hängd i ett ensamt träd och hans kropp är brutalt misshandlad. Dådet påminner om ett gammalt asablot. Offret kallas Bollbengan och är en ensam och utstött man. Malin Fors ger sig på jakt efter mördaren tillsammans med sin polisparter Zeke. Samtidigt får man följa Bollbengans ande som försöker få Malin på rätt spår.

Midvinterblod är den första delen om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen. Det är en otäck berättelse om gamla hemligheter och vad människor kan utsätta andra för. Boken var lättläst och kanske inte den bästa deckaren men absolut läsvärd för att vilja läsa mer ur serien. Kul att få läsa om en kvinnlig polis som är jämngammal med en själv och inte alltid en manlig alkoholiserad kriminalare som är i 50-års åldern. Boken får 3 av 5 i betyg.

2 reaktioner på ”Midvinterblod

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s