Sanningen om fallet Harry Quebert 

705 sidor på tre dagar hinner man läsa när man prioriterar bort annat och går in i sin osociala bubbla. Jag fick ett tips om denna roman skriven av Joël Dicker och den verkade lovande från start. 

Boken handlar om Marcus Goldman, en författare som slagit igenom stort med sin debutroman men som nu har skrivkramp då han ska påbörja sin andra roman. Han åker till sin gamle vän och mentor Harry Quebert för att finna sällskap och inspiration men det blir början på något helt annat. I Harrys trädgård hittas Nola Kellergan, en femtonårig flicka som försvann under mystiska omständigheter för över trettio år sedan. Nola hittas nedgrävd med en kopia av manuset till Roten till det onda, en roman som gjorde Harry mycket berömd. Harry blir anklagad för mordet på Nola och Marcus försöker hjälpa sin vän. Tillsammans med polischefen försöker de förstå vad som har hänt och samtidigt börjar Marcus skriva en bok om fallet. 

 Joël Dicker lyckas få till en riktig bladvändare, så bli inte avskräckt när du ser att det är över 700 sidor. Man får följa med vad som händer i mordutredningen, Marcus arbete kring nya romanen, vad som hände sommaren 1975 då Nola försvann samtidigt som man får veta hur universitetsläraren och studenten blev nära vänner. Allt eftersom man tror man kommer närmare sanningen styrs handlingen åt ett annat håll och nya karaktärer presenteras. Det gör att man inte tröttnar, förutom att det är många personer att hålla koll på. Ibland kan personporträtten vara något platta men trots det lyckas Joël Dicker få till en riktig bladvändare. Litterärt adrenalin enligt Le Figaro på omslaget. Kan absolut hålla med. Boken får 4 av 5 i betyg.2 reaktioner på ”Sanningen om fallet Harry Quebert 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s