Journal 64 – Avdelning Q

Den senaste boken jag läste var Journal 64 skriven av Jussi Adler-Olsen. Den fjärde boken i Avdelnings Q-serien med Carl Mørck som huvudperson.

Fram till slutet av 50-talet skickades kvinnor som ansågs som missanpassade till ön Sprogø för att glömmas bort. Genom förnedring och tvång skulle de lära sig bli bättre kvinnor innan de kunde komma ut i samhället igen. Nete var en av kvinnorna som kom dit men lyckades ta sig därifrån men det kostade ett högt pris. En dag kommer det förflutna ikapp då hon träffar Curt Wad, en läkare från den hemska perioden i hennes liv.

Carl börjar arbeta med ett gammalt fall tillsammans med sina assistenter Assad och Rose och de upptäcker kopplingar till andra fall där Nete och Carl är den gemensamma nämnaren. Det handlar om övergrepp som fortfarande pågår än i dag.

Boken är spännande och bra skriven med en överraskande twist på slutet. Man får lära känna Carl och Assad allt mer. Det pågår fortfarande utredning kring händelsen innan avdelning Q startades då Carl blev skadad i tjänsten. Börjar kännas lite långsökt och borde få ett avslut snart. Samtidigt pågår en utredning kring Carls farbrors drunkningsolycka sedan lång tid tillbaka där Carl och hans kusin Ronny står som huvudmisstänkta. De fallen pågår i bakgrunden men tillför inte så mycket såvida det inte blir en fortsättning i bok fem.

Av de fyra jag har läst är denna den bästa. Boken får ändå 5 av 5 i betyg. Ser fram emot nästa bok i serien.

3 reaktioner på ”Journal 64 – Avdelning Q

    • Sandra skriver:

      Ja Carl och Assad har något speciellt.
      Böckerna med Harry Hole får fortfarande vänta. Gillar ju Alan Banks-serien av Peter Robinson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s