Sista brevet från din älskade

En författare som jag har fått upp ögonen på sedan i somras är Jojo Moyes och Sista brevet från din älskade var den senaste jag läste.

Det är två historier i en. En som utspelar sig på 60-talet och en i nutid men den gemensamma nämnaren är ett par kärleksbrev.
Under 60-talet vaknar Jennifer på sjukhus med en minnesförlust och sakta men säkert försöker hon anpassa sig tillbaka till sitt gamla liv. Men det känns inte riktigt rätt och det blir bekräftat när hon hittar ett brev från B.
På något sätt kommer journalisten Ellie över de där gamla breven och blir väldigt tagen kring kärlekshistorien.

Jennifer känns som en ganska stark figur som vågar gå sin egen väg och inte förhålla sig till vad som förväntas av en ”fin” dam. Ellie däremot behöver en stor dos av självförtroende och behöver prioritera vad hon ska lägga sin energi på.

Eftersom man får följa två karaktärer är miljön mellan dem en stor skillnad. Jennifer kommer från en familj med stadig ekonomi samt en man som driver ett framgångsrikt företag medan Ellie känns mer jordnära och har så hon klarar sig.

Skriva kärleksförklaringar känns inte som att det är så vanligt längre och det är väl nackdelen i vår digitala värld. Men det skrivna spelar stor roll och boken vill väl förmedla att man ska ta chanser i livet och försöka se det som man har framför sig och inte gå och drömma för mycket. Prova, fokusera och våga!

Boken fick 5 av 5 just för att det händer saker hela tiden och fick mig att sträckläsa den. En annorlunda kärlekssaga som passar en romantiker.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/847/28409532/files/2014/12/img_4694.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s