Att ha besökt Arirang

I fredags kväll mötte Annelie upp mig på centralstationen i Stockholm och vi gick direkt till en pub för att slå ihjäl lite tid innan vi skulle till Arirang som vi hade bokat bord på. Vi hamnade på The Laughing Duck inte långt från t-centralen och det var en helt ok ställe. Ett glas vin och en kort promenad senare var vi på den koreanska restaurangen Arirang.

Vi beställde in förrätt som var liknande dumplings med köttfyllning och spenatplättar. Goda saker som skulle dippas i speciell sojasås.

Mandoo och shigumchi chun

Mandoo och shigumchi chun

Till huvudrätt tog vi bulgogi. Strimlat nötkött som är marinerat i vitlök och koreansk soja med sesamolja. Lägg det i ett salladsblad tillsammans med lite marinerade grönsaker och ris och doppa hela knytet i sojasås. Så enkelt men åh så gott!

Bulgogi med namul

Bulgogi med namul

Supermätta som vi var fanns det ändå plats för dessert och då blev det en blandning av glass och risbakelse. De fanns i olika smaker och jag tog choklad medan Annelie tog blåbär.

Dessert

Dessert

Kan varmt rekommendera Arirang om ni har vägarna förbi Stockholm och är sugen på koreansk mat. Ligger på Luntmakargatan 65 och inte långt från Rådmansgatan om man tar tunnelbanan.

Vilken tur att jag snart ska till Stockholm igen. I januari ska jag dit med jobbet och då får det nog bli ett besök. Hoppas några kollegor är lika sugna som jag.

2 reaktioner på ”Att ha besökt Arirang

  1. Mitzie Mee skriver:

    One of my friends went there last time she was in Stockholm. She was very happy with the food, but complained that the small dishes, banchan, weren’t refilled automatically (for free), which is customary in Korea. The food looks really good:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s