Livet efter dig

Man kan ju tro att bloggen har blivit en bokblogg men som i förra inlägget har jag lyckats både få och ta tid till läsning. Jojo Moyes roman Livet efter dig laddades ner på iPaden och mindre än två dygn var den utläst.

Man får en ganska snabb förståelse för att Will var en snygg, framgångsrik affärsman som njöt av vardagslyxen och sökte nya kickar i livet men som förlorade allt genom en trafikolycka. Det går snabbt över till Louisa som lever i ett litet samhälle i England, har ett stadigt förhållande sedan 7 år tillbaka, är lite av familjens svarta får men är ganska nöjd med livet förutom att hon har blivit uppsagd från sitt jobb. Hon får en tidsbegränsad anställning som Wills assistent där hon i huvudsak ska försöka få Will att ställa in sin resa till Schweiz där han har sökt om dödshjälp.

Alla har vi något i det förflutna som hämmar oss och ju mer man lär känna Louisa i boken ju mer förstår man varför hon inte riktigt vågar tro på sig själv. Men under tiden som Wills assistent får hon mer självförtroende och växer som person och vågar stå upp för sig själv.

Boken är för det mesta skriven från Louisas perspektiv men minst ett kapitel är skriven ur en annan karaktärs synvinkel vilket är ett plus. Boken berör fördomar, förakt, vänskap och kärlek. En roman som fick mig att läsa långt in på natten, småskratta samt gråta stundtals. Ibland ganska förutsägbar men mycket rörande där en stark kärleksrelation blir aktuell. Budskapet med boken är väl att visa för- och nackdelarna med dödshjälp. Vad är skillnaden på självmord och dödshjälp? Är det själviskt eller kan man förstå? Det känns som att boken vill att man ska förstå Will i det här läget.

En bok jag rekommenderar fast har du lätt för att bli rörd ska du inte läsa den offentligt om du har lätt till tårar. Boken får 5 av 5.

20140629-224750-82070520.jpg

2 reaktioner på ”Livet efter dig

  1. Mitzie Mee skriver:

    I’m impressed (and a bit jealous) by all the books you get to read. That’s the worst thing about studying; I only have the time to read school books:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s