Egenmäktigt förfarande

Jag har nu lånat min första bok på iPaden och det blev Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson. Jag har inte läst något av Lena Andersson tidigare men som vinnare av Augustpriset 2013 i kategorin Årets skönlitterära bok fanns det förväntningar om denna kärleksroman.

Ester Nilsson är en poet och essäist som lever i en harmonisk och stillsam relation. När hon får i uppdrag att hålla ett föredrag om Hugo Rask, en konstnär, förändras livet drastiskt. Hon faller handlöst för denne man som utstrålar passion och glädje men som i grund och botten bara vill ha mer uppmärksamhet och inget fast förhållande. Ester vänder och vrider på varje samtal och meddelande, eller utebliven kommunikation, och romanen skildrar hopp, förnuft och besatthet.

Boken var ok. Man ville helst skaka om Ester och stämma in i väninnekören att ”He is not that in to you” men alla har vi nog varit i Esters situation. Hur man hoppas och tolkar och hittar förklaringar till alla samtal, meddelanden och situationer. En stor igenkänningsfaktor flera gånger boken igenom. Språket var rakt och enkelt och lättläst. Boken får 2 av 5. En bok som passar att diskutera med andra men som inte kommer hamna bland topp tio.

Och det gick ganska bra att läsa på iPaden. Måste bara tänka på nackhållningen. Största skillnaden i att inte hålla i en bok var känslan att inte veta hur långt man har läst. Kommer med stor sannolikhet låna fler e-böcker via biblioteket i fortsättningen.

I kväll är det även träff med bokcirkeln då vi ska diskutera Egenmäktigt förfarande.

20140626-162359-59039037.jpg

2 reaktioner på ”Egenmäktigt förfarande

 1. Mitzie Mee skriver:

  Wow, you’ve got a new blog design! Love it! I haven’t read the book yet (as you know I’m more into crime novels), but it sounds like a perfect book to read by the pool side:)

  • Sandra skriver:

   Yeah, this design fits the blog better. The old one was more like a portfolio.
   I love crime novels too but sometimes they tend to be quite predictable. This book suits better for a book club. A book by the pool side I can recommend ”En man som hette Ove” by Fredrik Backman.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s