För ett år sedan

För ett år sedan, 9 mars, vaknade jag av att det blev lite väl vått i trosan och innan jag fattade att det hade med graviditeten att göra hann jag först bli irriterad för att sedan bli glad med skräckblandad förtjusning. Ringde först Fredrik som bara hunnit vara på jobbet någon timme och sedan förlossningen. Eftersom jag inte hade några värkar fick jag tid efter lunch för att komma på en koll på specialistmödravården. Ringde sedan min MVC-sköterska och lämnade återbud och talade in världens fånigaste meddelande på hennes telefonsvar.
Efter lunch blev jag undersökt och de kunde inte riktigt avgöra om vattnet gått eller inte men bestämde sig för att det nog var vattenavgång men jag hade fortfarande inga värkar. Eller värkar som jag hade föreställt mig. Krampandet i magen. Jag hade ju bara ont i ryggen. De kollade ”kurvan” genom att koppla på saker på magen för att lyssna efter hjärtljud med mera och Parveln hade det gött där inne. Jag fick sitta så 20 minuter och varje gång jag kände rörelser skulle jag trycka på en knapp. Han rörde sig inte mer än nödvändigt för att visa att det inte var dags än.
Så hem och vänta eller vad jag gjorde. Var fortfarande bästis med tens-apparaten och hade lite molande värk i ryggen. Vi åkte in både dagen efter och dagen som kom på kontroll genom att kolla kurvan och då bestämdes att jag skulle bli igångsatt morgonen därpå eftersom ingenting hände. Kan väl tyckas att jag gick ganska länge innan man tog beslutet att jag skulle bli igångsatt men alla värden var ju ok. Och visst kändes det lustigt att gå tre dagar utan värkar fast veta att vattnet hade gått. Och svårt att inte berätta för folk utan låtsades som ingenting när man råkade ses. Jag behövde i alla fall inte bli igångsatt för värkarna kom under kvällen och då var det ingen tvekan.

20120309-234619.jpg

Stor och otymplig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s